Trys novatoriškos kavos staliukų kolekcijos įmonei Vadasiga sukurtos vieno žymiausių pasaulio dizainerių Karim Rashid iš Niujorko laimėjo prestižinį „Good Design®“ apdovanojimą 2023 m.

Vadasiga su džiaugsmu praneša apie savo pergalingą 2023 m. „Good Design® Award“ laimėjimą, kuris įsteigtas 1950 metais. Šis prestižinis pripažinimas suteiktas įmonei Vadasiga už Lietuvoje pagamintas tris išskirtines kavos staliukų kolekcijas, sukurtas garsaus vizionierio dizainerio Karim Rashid.

Bendradarbiavimo kelionė tarp Vadasiga ir Karim Rashid prasidėjo renginyje Milane 2008 metais, kur Vaclovas, įmonės Vadasiga direktorius, sutiko žymųjį dizainerį. Šis susitikimas pažymėjo partnerystės pradžią, kurios rezultatas – apdovanojimus pelniusios kavos staliukų kolekcijos.

„Good Design®“ apdovanojimas, kurį kasmet įteikia Čikagos Athenaeum architektūros ir dizaino muziejus, bendradarbiaudamas su Europos architektūros, meno, dizaino ir urbanistikos studijų centru, yra pasauliniu mastu pripažintas apdovanojimas, kuriuo švenčiamas dizaino ir inovacijų meistriškumas įvairiose pramonės šakose.

Karim Rashid prisilietimas

Karim Rashid, dizaino pasaulio ikona, dar kartą pademonstravo savo neprilygstamą kūrybiškumą ir į ateitį žvelgiantį požiūrį kurdamas šias novatoriškas kavos staliukų kolekcijas. Jo išskirtinis prisilietimas akivaizdus kiekvienoje detalėje – nuo dailių linijų iki ryškių spalvų, sukuriant harmoningą formos ir funkcijos derinį.

Unikalus Lietuvos vaidmuo tarptautiniame dizaine

Įmonės Vadasiga ir dizainerio Karim Rashid bendradarbiavimas išryškina unikalų Lietuvos vaidmenį tarptautiniame dizaino pasaulyje. Ši partnerystė peržengia sienas, parodydama Lietuvą kaip novatoriško ir visame pasaulyje pripažinto dizaino centrą.

Herbų kolekcija: ypatinga duoklė Lietuvai

Viena iš apdovanojimus pelniusių kolekcijų Ikon Cities turi ypatingą reikšmę, joje atvaizduojami 10 Lietuvos miestų (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys, Mažeikiai, Palanga, Neringa, Druskininkai, Birštonas) herbų ir vėliavų fragmentai, perkurti pagal Karim Rashid simboliką. Ši unikali duoklė supina modernų dizainą su turtingu Lietuvos kultūros paveldu, simbolizuojančiu darnų tradicijų ir naujovių derinį.

Karim Rashid pareiškimas

Karim Rashid išreiškia savo džiaugsmą sakydamas: „Didelė garbė, kad laimėjome 2023 m. Good Design Award. Nuo 1998 m. esu Good Design apdovanojimų laureatas ir visada džiaugiuosi bei didžiuojuosi. Kuo man patinka mano darbas su Vadasiga yra tai, kad staliukai yra tyras paprastumas ir universalumas. Jie yra minimalūs, tačiau jausmingi, labai funkcionalūs ir tvarūs. Aš visada tuo tikėjau. Suteikti funkciją ir žaismingumą.“

Dizaino įvairovė

Laimėjusios kolekcijos Ikon CitiesNebula ir Blok atspindi įmonės Vadasiga įsipareigojimą peržengti tradicinio dizaino ribas ir įtraukti įvairovę. Kiekvienas kūrinys liudija prekės ženklo atsidavimą kurti baldus, kurie ne tik pagyvina gyvenamąsias erdves, bet ir pranoksta įprastas dizaino normas.

Vadasiga pareiškimas

Įmonei Vadasiga yra garbė gauti 2023 m. Good Design® apdovanojimą už bendradarbiavimo rezultatą su Karim Rashid. Šis pripažinimas dar kartą patvirtina mūsų tikėjimą dizaino galia įkvėpti ir pakeisti. Didžiuojamės būdami naujovių priešakyje ir dėkojame Čikagos Athenaeum muziejui bei Europos architektūros, meno, dizaino ir urbanistikos studijų centrui už šį prestižinį pripažinimą.

Apie Vadasiga

Įmonė Vadasiga yra tarptautinė įmonė, pirmaujanti baldų ir interjero sprendimų sektoriuje. Vadasiga skiria ypatingą dėmesnį novatoriškiems, nesenstantiems gaminiams, kurie pagerina žmonių gyvenimą ir darbą. Siekdama užtikrinti kokybę, meistriškumą ir pažangų dizainą, įmonė Vadasiga ir toliau plečia baldų pasaulio ribas.