Kokie lauko baldai yra tinkamiausi balkonui arba terasai?

Lauko baldus reikėtų rinktis pagal Jūsų gyvenimo būdą. Numatykite ką dažniausiai veiksite balkone ar terasoje. T.y jeigu balkonas yra nedidelis, rinkitės baldus, kuriuos galima pritaikyti tiek valgymui, tiek knygos skaitymui. Kuo puikiausiai tiktų poilsio fotelis su kompaktišku pakoju bei aukštesniu kavos staliuku. Jeigu Jūsų terasa yra pakankamai didėlė, rekomenduojame ją skirstyti pagal zonas. T.y valgomojo zona, poilsio-deginimosi zona ir maisto ruošimo zona. Taip bus lengviau išsirinkti ir išdėstyti baldus pagal funkciją.

Lauko baldai ir jų dizainas dažniausiai derinami prie bendros  būsto dizaino nuotaikos norint išlaikyti vientisumą. Šiai dienai tai padaryti nėra sunku, nes lauko baldų dizainas ir medžiagiškumas mažai kuo skiriasi nuo vidaus baldų. Lauko tekstilė pagal pojūtį mažai kuo nusileidžia vidaus tekstilei. Šių dienų tekstilės gamybos technologijos leidžia pagaminti atsparų ir ilgaamžišką audinį kuris atrodo ir juntamas kaip medvilnė.

Labiau reikėtų atkreipti dėmėsį į lauko baldų vidinę dalį. Svarbu, kad putos, iš kurių gaminami minkšti lauko baldai, būtų kuo labiau pralaidžios orui bei vandeniui, nes užsilikęs vanduo gali įtakoti pelėsio atsiradimą. Labai svarbu tinkamai paruošti lauko baldus žiemos sezonui. Prieš uždengiant lauko baldus užvalkalais įsitikinkite, kad jie yra sausi. Užsilikęs vanduo ant baldo, esant įšaloms, gali pažeisti audinį.

Lauko baldų priežiūra nereikalauja ypatingo dėmėsio. Dėmes lengvai galima nuplauti su vandeniu ir muilu. Dulkes ar lapus valyti galima panaudoti silpnos vandens srovės įrenginius. Kiek reiklesni yra tikmedžio lauko baldai. Juos reikia alyvuoti kiekviena sezoną norint išsaugoti spalvą ir savybes. Riebalų ar vyno dėmes galima išvalyti su šarminiu muilu ir tam skirtais valikliais.